Alle categorieen

Lineke Kroneman - Donderdag 22 Mei 2022

Maatwerk overkapping

Wat houdt maatwerk nu eigenlijk in?

Regelmatig worden wij benaderd door klanten met vragen rondom maatwerk:

Hoe sluit ik mijn overkapping aan op mijn huis, want mijn dakbeschot is laag?

Ik heb een erker aan de achterkant van mijn huis, maar wil een overkapping aan huis.

Mijn overkapping is groot. Ik zou er graag een lichtkoepel in willen hebben. Hoe groot moet ik die dan nemen?

Ik heb op Pinterest een hekwerk gezien en exact die wil ik nu ook hebben. Kan dat?

 

Bij een maatwerk overkapping is alles mogelijk. Wij leveren bouwpakketten en monteren overkappingen in alle stijlen, zoals jij die voor ogen hebt. Hoe mooi is het als een overkapping op maat compleet beantwoord aan de wensen die jij hebt. Stijl, vorm, functie, materiaalkeuze, ander dak, extra brede deuren, poeren met facetrand, dakluik, noem maar op.

 

Wij denken in oplossingen!

 

Het is zeer belangrijk je goed voor te bereiden en ideeën op te doen. Dat kan op Pinterest, Facebook, Instagram en Internet. Sla afbeeldingen op, zodat er een moodboard ontstaat. Hoe leuk is het om de woonstijl van binnen ook buiten door te trekken in je overkapping.

 

Noteer voor jezelf de volgende zaken:

Bepaal de functie van je overkapping

 

Gaat hij gebruikt worden als buitenverblijf waar je wilt koken en gezellig wilt zitten of gebruik je hem om je auto’s onder te parkeren?

 

Het is handig om rekening te houden als je er een eettafel onder wilt zetten. De ruimte die nodig is om comfortabel te zitten wordt vaak onderschat. Maak de ruimte die je nodig hebt om je stoel af te schuiven van de tafel en achter anderen langs te lopen niet te krap. Voor een overkapping met eettafel (met de gevel mee) moet je denken aan een diepte van 4 tot 4.5 meter.

 

De breedte is afhankelijk van de lengte van je eettafel en stoelen die je eventueel op de kopse kant wilt plaatsen en of je nog andere meubels of accessoires neer wilt zetten.

 

Een loungeset is vaak in L-vorm. Zorg dat de tafel niet te dicht op de bank staat, zodat je goed kunt rondlopen en onderuit kunt zakken. Hou ook rekening met regeninslag, zodat de kussens niet nat kunnen worden.

 

Wil je een overkapping aan huis plaatsen, hou dan rekening met openslaande tuindeuren. De ruimte die nodig is om de deuren te openen kun je niet gebruiken om meubels neer te zetten.

 

Oriënteer je

Bekijk afbeeldingen van overkappingen en leg vast wat je mooi vindt. Als je een moodboard maakt, kan dat ons helpen bij het ontwerp. Laat je inspireren door anderen op gebied van stijl, kleur en materialen. Je kunt precies aangeven wat je wel en niet mooi vind, op die manier ontwerpen we dé overkapping voor jou.

 

Denk bijvoorbeeld ook goed na over het dak van de overkapping. Wil je een overkapping met plat dak of juist een puntdak, wil je een lichtkoepel in je overkapping? Ook in materialen van het dak is veel mogelijk. Helemaal van nu is een sedumdak. Groene daken gaan maar liefst 60 jaar mee en verbeteren de leefomgeving van vogels, insecten en vlinders. Tijdens de ontwerpfase van dé perfecte overkapping houden we hier uiteraard rekening mee.

 

Welke stijl van overkapping heb je voor ogen? Landelijk of juist modern en strak.

Welke materialen vindt je mooi?

Welke vorm past het beste in je tuin? Rechthoekig, vierkant of een L-vorm.

 

Welk budget heb je te besteden?

Veel zaken hebben invloed op de prijs van een overkapping. Kies je voor maatwerk of een standaard overkapping. De grootte en materialen maken ook verschil. Een vastgesteld budget kan richting geven aan de luxe van jouw nieuwe op maat gemaakte overkapping. 

 

Bepaal de locatie

Het voordeel van een maatwerk overkapping is dat deze iedere gewenste vorm kan krijgen. Je kunt hem daarom op iedere plek in jouw tuin laten plaatsen. Houd hierbij wel rekening met lichtinval, regen en wind. Wil je een afzonderlijke plek in de tuin, in combinatie met een tuinhuis, dan creëer je een extra zithoek in de tuin of heb je liever een overkapping aan huis? 

 

Woodmate denkt graag met je mee! Wij maken overkappingen van de beste kwaliteit Douglas hout. 

Mail of bel om je ideeën door te spreken. Wij helpen je graag met maatwerk!

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »